Blog


DJI komt met 'follow-me' en Waypoint modes

Laatst aangepast op woensdag, 14 oktober 2015 12:15
Geschreven door 
DJI komt met een nieuwe firmware update voor de Inspire 1 en de Phantom 3 serie. Deze update voegt de langverwachte functies toe als "Volg mij" en Waypoints!

Vandaag heeft DJI zijn nieuwe firmware vrij gegeven voor de Inspire 1 en de Phantom 3 serie. Deze brengt de volgende wijzigingen met zich mee:

Dit is een gratis update voor iedereen met een Inspire 1 en of Phantom 3 serie. Te downloaden vanaf de officiele DJI website Wat zijn de verschillende modi ? Dat leggen we je hieronder uit.

Wat is de "Volg mij" optie?

DJI Follow me mode for the inspire 1 and phantom 3

'Volg mij' is een optie waar de drone jou volgt zonder dat je hem bestuurd. Een goed recent voorbeeld is bijvoorbeeld de "Lily drone". Als voorbeeld: Je bent aan het skiën en je wilt jezelf filmen terwijl je naar beneden skiet. Dit zou je dan altijd door iemand anders moeten laten doen omdat je niet kan skiën en filmen tegelijk. Nu is het dus mogelijk dat de drone jou gewoon volgt zonder dat iemand anders hem hiervoor hoeft te besturen! Let hier uiteraard op dat je de hoogte goed instelt zodat de drone nergens tegenaan kan vliegen! Deze mode komt alleen uit voor de Phantom 3 serie.

Wat is de "Waypoint" optie?

DJI inspire 1 waypoint system

Met de ' waypoint' optie kun je gemakkelijk je drone een van te voren bedachte route laten vliegen, van A naar B naar C bijvoorbeeld. Dit stel je eenvoudig in via Google Maps. Let hier ook uiteraard op dat je de hoogte goed instelt zodat de drone nergens tegenaan kan vliegen!

Wat is de POI (point of interest) optie?

DJI Inspire 1 POI mode

Een Point of Interest (POI) komt je wellicht bekend voor, het is namelijk ook een optie op je TomTom. Een Point of Interest kan van alles zijn: van een hotel tot benzine station en een winkel tot sportclub. Je drone ondersteunt deze functie door om het point of interest heen te vliegen. Als voorbeeld: je hebt net een hele bergbeklimming gedaan en je bent eindelijk boven, je laat je drone de lucht in en stelt je zelf in als POI. Dan gaat de drone om je heen draaien (zoals te zien op de afbeelding), de hoogte hierin is variabel dus je moet ook weer goed opletten dat je niet te laag begint in dit geval!

We willen wel benadrukken dat het gebruik van deze modi discutabel is in Nederland. Er staat namelijk beschreven in de wet dat je een drone niet autonoom mag laten vliegen. Echter de definitie van autonoom is officieel een apparaat dat voor zichzelf denkt en zelf handelt. Dat is in dit geval niet zo, echter zijn de meningen hierover verdeeld. Wat wij wel willen meegeven is dat je veel plezier moet gaan beleven aan de update en controleer je instellingen goed voor je begint met een van de modi! Probeer het eens uit op een groot open veld weg van mensen en gebouwen. Het is sowieso verboden om te vliegen in de buurt van mensen en gebouwen, wil je meer weten over de wetgeving van drones? Lees dan ons artikel hierover! Veel vliegplezier!

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.